Διατροφική αξία

Γλυκαιμικός δείκτης: Προτιμήστε τρόφιμα με χαμηλό ή μέτριο ΓΔ, ενώ αν επιλέξετε κάποιο τρόφιμο υψηλού ΓΔ συνδυάστε το μόνο με μια απλή σαλάτα και χωρίς συνοδεία άλλου αμυλούχου τροφίμου. Μην ξεχνάτε ότι η χρήση του γλυκαιμικού δείκτη για τις επιλογές σας αποτελεί απλά μια καλύτερη καθοδήγηση σε πιο καλές, ως προς το ζάχαρο και το βάρος σας, επιλογές και ότι η συνολική σας διατροφή είναι αυτή που καθορίζει καλύτερα αυτές τις παραμέτρους. Επίσης ότι ο χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης δεν αντιστοιχεί πάντα σε χαμηλοθερμιδικές επιλογές.

Ανάλυση συμβόλων (ΘΕ 380 – ΥΔ 21.7 – ΙΣ 1.5 – ΓΔ)

ΘΕ = θερμίδες

ΥΔ = υδατάνθρακες

ΙΣ = ισοδύναμα

ΓΔ = γλυκαιμικός δείκτης

greenΧΑΜΗΛΟΥ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ………… < 55

2015-10-06_11-36-48ΜΕΤΡΙΟΥ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ……….. 56 – 69

2015-10-06_11-37-36ΥΨΗΛΟΥ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ …………… > 70

Φιλική Επιστημονική επιμέλεια

ΧΑΡΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΒΙΟΛΟΓΟΣ

Διατροφική αξία

Από τα πιάτα της Mystic Pizza επιλέχτηκαν κάποια που αποτελούν πιο ενδεικτικές επιλογές για άτομα που προσέχουν το βάρος τους ή προσέχουν το ζάχαρο τους. Να επισημάνουμε ότι: Οι τιμές τόσο των υδατανθράκων όσο και των γλυκαιμικών δεικτών είναι υπολογισμένες κατά προσέγγιση, σύμφωνα με τα συστατικά των συνταγών, ώστε να δίνουν μια πρώτη εικόνα στα άτομα που θα τις καταναλώσουν. Τα ισοδύναμα υδατάνθρακα έχουν υπολογιστεί με βάση τα 15 γραμμάρια. Το αλεύρι κάνναβης είναι πιο φτωχό σε υδατάνθρακες και έχει περισσότερα καλής ποιότητας λιπαρά οξέα.

H Mystic στην προσπάθεια προώθησης της Υγιεινής Διατροφής, χρησιμοποιεί μόνον βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, θαλασσινό αραφινάριστο (χοντρό) αλάτι, αντικατέστησε την ζάχαρη με την Στέβια στα γλυκά και τέλος πρόσθεσε ακόμη ένα μείγμα αλεύρων, που περιέχει το αλεύρι οργανικής κάνναβης, αλλά και οργανικό αλεύρι Ντίνκελ με ελάχιστη γλουτένη!!! Επίσης, πρόσθεσε την διατροφική αξία των προϊόντων για να γνωρίζετε, ότι εκτός από την νοστιμιά, καλό είναι να προσέχουμε και την Υγεία μας!!!

Αγορανομικός υπεύθυνος Χαράλαμπος Ανανιάδης

Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται δημοτικά τέλη 0.5% και Φ.Π.Α.